Eerstvolgende concerten:

 

 

Het eerste, tweede en derde concert-seizoen van de Fenix Music Factory waren een groot succes! Wij danken alle fantastische musici voor hun geweldige optredens en ons gestaag groeiende publiek voor hun enthousiaste aanwezigheid! Zegt het voort, want vóór de grote verbouwing, die in januari begint, hebben wij nog een reeks schitterende concerten in de planning!


zaterdag  7 september a.s. 20:15 u. 

pianiste/componiste

Marlies Du Mosch

presenteert haar solo-album

Tale of A City


 

Een afwisselend en veelzijdige programma door Christian Sanders (piano)en Thomas Schüler (viool), twee inspirerende musici van het conservatorium in Wenen.

‘Wij zijn twee jonge en bruisende musici met verschillende achtergronden die elkaar aan het conservatorium in Wenen hebben gevonden. Inmiddels hebben wij al regelmatig op nationale en internationale podia op mogen treden in verschillende concertzalen verspreid door Nederland, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk. Op vrijdag 20 september, om 20:15u. geven wij een concert in de Fenix Music Factory in Rotterdam. Bij deze bent u van harte uitgenodigd! Wij zien er naar uit u welkom te mogen heten.’

Thomas Schüler is zowel violist als pianist en ook componist. Hij werd geboren in 1992 in Friedrichshafen, Zuid-Duitsland en begon op zesjarige leeftijd viool te spelen en op tienjarige leeftijd piano. Na enkele jaren privélessen bezocht hij de muziekschool van Friedrichshafen van 2002-2009. Thomas was lid van het Sinfonieorchester Friedrichshafen en van het “Wiener Jeunesse Orchestre” en concertmeester van het “Landesjugendorchester Baden-Württemberg”. Hij won verschillende prijzen op de competitie “Jugend musiziert” en ontving de “Künstlerförderpreis” van zijn geboortestad Friedrichshafen.
Van 2009-2011 was Thomas een jonge student aan het “Vorarlberger Landeskonservatorium”
en sinds 2012 studeert hij beide instrumenten aan de Universiteit van Muziek en Podiumkunsten Wenen bij zijn professoren Jussuf Karajev (viool) en Christiane Karajev (piano). Sinds 2015 geeft hij regelmatig recitals waarin hij zich presenteert met beide instrumenten, recentelijk speelde hij Poème van Chausson voor viool en orkest en Rachmaninov’s 2e pianoconcert in hetzelfde concert, begeleid door het SKO-orkest in Wenen … sinds maart 2018 hij studeerde piano bij Roman Zaslavsky. Hij bezocht masterclasses bij Helmut Zehetmair, Christian Altenburger en Oxana Yablonskaya.
Sinds 2018 speelt Thomas concerten samen met pianist Christian Sanders als de
“Wiener Konzertduo”, met zowel piano vierhandig als viool / piano repertoire. In zijn eerste eigen, innovatieve composities “5 Préludes voor viool en piano” deelt Thomas zijn ervaring met beide instrumenten.

Christian Sanders behaalde zijn bachelordiploma aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen (2010), waar hij studeerde bij Tamara Podubnaya en Nata Tsvereli. In 2014 behaalde hij zijn masterdiploma aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht bij de Hongaarse pianiste en docente Klara Würtz. Hierna bracht hij enkele jaren door aan de Musik und Kunst Privatuniversität in Wenen (geleid door Prof. Johannes Kropfitsch), waar hij een zeer gespecialiseerde studie volgde, die uitvoerende musici de gelegenheid biedt zich in de beroepspraktijk verder te ontwikkelen. In 2017 behaalde hij daar zijn COP (Certificate of Performance).
Tijdens deze studiejaren volgde Christian masterclasses bij o.a. Rian de Waal, Paolo Giacometti, David Kuijken, Bart van Oort, John Glazer, Sheila Page, Vladimir Tropp (Moskou) en Alessio Bax en hij nam met succes deel aan de volgende internationale concoursen:
– San Nicola di Bari 2012 (Italië), finalist;

– Musikalisches Feuerwerk Baden Württemberg 2014 (Duitsland), Grand Prix;
– Stars Of Tenerife 2015 (Spanje), Grand Prix.
– In 2017 won hij de tweede prijs op het Internationale Schubert Concours in Ruse (Bulgarije), waar hij het 23ste pianoconcert van W.A. Mozart met het Ruse Philharmonisch Orkest speelde.
– Op de Internationale Rosario Marciano Competition 2017 (Wenen) ontving hij een speciale prijs voor de beste interpretatie van een compositie van F. Schubert. Met betrekking tot andere orkestrale ervaringen heeft hij met het Hanze Orkest te Zwolle het tweede pianoconcert van J. Brahms uitgevoerd.
– Christian Sanders heeft ook deelgenomen aan diverse muziekfestivals: twee keer aan het Orlando Festival in Kerkrade, dat gespecialiseerd is in het werken met ensembles, en verder aan het Mimir Kamermuziekfestival in Fort Worth Texas, waar hij het Brahms F-mineur kwintet speelde. Momenteel werkt Christian samen met violist en componist Thomas Schüler aan de Universiteit voor Muziek en Podiumkunsten in Wenen.

Datum:       zaterdagvond 7 september 2019 om 20:15 uur  (zaal open: 19:45 uur)
Locatie:      Fenix Music Factory, Fenix2 loods, De Kaap (t.o. Hotel New York), 1e verdieping boven de FenixFoodFactory, Veerlaan 21-J, 3072 AN  Rotterdam-Katendrecht. Ingang Fenix First Floor, aan Deliplein-zijde, deur links naast de FenixFoodFactory
Parkeren:   Kan wellicht in de buurt, maar liefst in de parkeergarage van het WorldPortCenter vandaar 3 minuten lopen, over loopbrug achter Hotel New York naar Katendrecht, geheel dóór de goed herkenbare FenixFoodFactory lopen naar het Deliplein (zie verder bij ‘locatie’)
Reserveren: via eventbrite.nl
Toegang:   € 15,–  
FB: https://www.facebook.com/marlies.dumosch

Komende concerten:

 


 

….verder ontvangen wij ondermeer….

vrij. 20 september 2019 20:15u. ‘Wiener-Konzert duo’ Thomas Schüler (v, p) en Christian Sanders (p) met een afwisselend programma van zowel traditionele klassieke composities als van door Thomas gecomponeerde werken 

 

zo. 22 september 2019 16:00u. Domestica Rotterdam o.l.v. Wim Steinmann met  nieuwe serie verhalende concerten: VROUWEN vandaag:  Clara Schumann

ma. 23 september 2019 20:00  singer-songwriter Marlijn van Dijk met ‘Mogen we misschien?’
m.m.v. 
Victor Marinus, Danny Feijtel en Lieneke van Dijk (teksten)

 

za. 14 december 2019 20:30u. Sigrid Secherling (zang) en Kino Haitsma (piano), info volgt.

 

zo. 15 december 2019 20:30u. Spetterend FMF-slotconcert:
(het laatste vóór onze grote verbouwing 
en verhuizing naar de begane grond!)
met het Mike Del Ferro Trio, line up volgt.
…en daar kunnen zomaar schitterende concerten tussen komen,
let op onze FB-pagina, of schrijf je in voor onze mailchimp concertmailing!