Alle vier seizoenen concerten van de Fenix Music Factory waren een groot succes! Wij danken alle fantastische musici voor hun geweldige optredens en ons diverse publiek voor hun enthousiaste aanwezigheid! Wij zijn van 01.02.2020 tot ver in 2023 te vinden op een eveneens zeer inspirerende plek: het monumentale pand ‘s-Gravendijkwal 58b, Rotterdam! Wij nemen hier samen met een grote groep creatievelingen de komende drie jaar onze intrek. Er is daar ruimte voor concerten, pianorevisies en vooral ook het brandpunt voor de nieuwe plannen die zullen kunnen leiden tot een van de mooiste muziekcentra van Rotterdam. Wij hebben in Rotterdam met zoveel plezier en succes gewerkt, gemusiceerd en gebouwd dat we na 2023 al onze gaven definitief gaan uitpakken! Volg ons op onze website, FB en Insta maar schrijf je vooral gewoon in voor ontvangst van onze nieuwsbrieven!

 


Vaarwel oude Fenix Music Factory! Dank voor de 66 super mooie concerten gedurende de afgelopen 3 jaren! Dank aan de meer dan 250 musici en aan U, het publiek! Op naar de nieuwe definitieve Venue! U kunt ons de komende drie jaren vinden in het monumentale gebouw van de Mathenesser HBS aan de ‘s-Gravendijkwal 58 te Rotterdam! Ook daar zullen concerten worden georganiseerd, vleugels en piano’s worden verkocht, gereviseerd etc.
Maar minstens zo belangrijk: Wij gaan op diverse plekken in Nederland (mede) concerten organiseren! Wij houden U hier op de hoogte, maar ook op de sociale media èn via directe mailings waarvoor U zich kunt inschrijven via de knop op onze HOME-pagina.

 

Het mogen samenbrengen van een van de meest inspirerende musici ter wereld op een van de meest inspirerende plaatsen in Nederland is een droom die werkelijkheid wordt: Zondag 22 mei 2022 was het zover, een onvergetelijk mooie middag in het hart van Nederland!

Violiste en componiste Layale Chaker biedt met haar composities en haar spel een fascinerende mix van westerse klassieke muziek, jazz en Arabische poëzie met haar verfijnde esthetiek.
Dit concert onthulde muzikale lijnen die door de ritmische cycli van de twaalf klassiek-Arabische poëtische metrums heen lopen. Als luisteraar voelde je de vloeibaarheid van orale en vrije vormen, de abstractie van taal naar de fysieke contouren van de verzen en het percussieve potentieel van de woorden. Naast expressie voelde je de vorm en essentie van de epische getuigenissen over leven, dood, oorlog en liefde die het hart vormen van Arabische poëzie.
Layale Chaker (LB/USA) werd vergezeld door haar ensemble, Sarafand, bestaande uit cellist Jake Charkey(USA), pianist Phillip Golub (USA), bassist Sam Minaie (IRN/USA) en percussionist Qasim Naqvi (PK/USA).

‘Violiste Layale Chaker betovert je met haar fijnzinnige spel. Haar improvisaties openen een wereld vol sprookjesachtige melancholie. In haar klank hoor je haar liefde voor poëzie, geschiedenis en arabische cultuur. Om bij weg te dromen.’
Judith Steenbrink, violiste, Artistiek Team Holland Baroque